Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Senioren

Walking Hockey; veel leuker dan je denkt!

Nieuws afbeelding 21-11-2019

De eerste kennismaking met Walking Hockey (WaHo) was een groot succes en krijgt binnenkort een vervolg!

Dag allemaal,

Ons clubhuis heeft nog steeds last van de naschokken van een wel zeer geslaagde Super Sunday afgelopen 17 november; hierover later verslag.

Naast de gezellige re√ľnie met vele oud-leden en -vrijwilligers hadden John Bakker en Joost Soetens bedacht ook een klein sportief element toe te voegen te weten: WaHo! Je sport wandelend beoefenen is al bekend in voetbal en basketbal, maar Walking Hockey staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Geweldig om al die oud HCA kanjers na jaren weer met de stick om de schouder het plein op te zien komen!

We houden van een goede voorbereiding dus we zijn al even op snuffelstage geweest bij Alecto. Daar werd ons verteld dat een goede warming-up essentieel is voor een hockeyer op leeftijd! Daarom dank aan Ingrid van Vliet van fysiopraktijk Ommedijk die belangeloos deze taak op zich heeft genomen. Ook hadden we bezoek; Elly van Dijk en Wina Jansen van Hockeyvereniging Mijdrecht. Zij zijn recent gestart met WaHo en hadden in de hockeykrant gelezen over ons initiatief. Meespelen, ervaringen delen, en netwerken; het was fijn jullie erbij te hebben dames!

Na de warming up kon er gespeeld worden; 5 tegen 5 op een achtste veld. Het werd een spektakelstuk van jewelste waarbij het niet mogen rennen soms tot hilarische momenten leidde. Conclusie achteraf echter was dat, zelfs bij de sceptici, Walking Hockey stukken leuker is dan vooraf bedacht. Het weer bij elkaar zijn en een lange derde helft hebben hier zeker toe bijgedragen.

WaHo heeft zoveel enthousiasme teweeg gebracht dat er hard gewerkt wordt aan een vervolg. De eerste afspraak staat: zondag 1 december aanstaande: 10:00 uur koffie; 11:30 de warming up en daarna: WaHohoho!!!!
Iedereen die belangstelling heeft is uiteraard van harte welkom om te komen kijken of beter, een potje mee te spelen.

Dank aan John & Joost voor dit super leuke initiatief!