Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Tulpen-derby: bloedstollende spanning cumuleert in terechte 1-1

Nieuws afbeelding 13-6-2022
Woensdagavond 8 juni verzamelden zich decennia aan hockeytalent, inzet en doorzettingsvermogen op Hertogspark. De Trimmers van HC Alkemade stonden als vanouds in de startblokken om de sportieve strijd aan te gaan in de streekderby tegen Hisalis.

Het is goed mogelijk dat je niet wist dat deze derby plaatsvond en dat je je nu misschien bezwaard voelt dat de Trimmers deze strijd zonder jouw aanmoedigingen hebben moeten voeren?! Geen zorgen; dat is door de Trimmers zo gewild. Na intensief overleg met de veiligheidsregio hebben de Trimmers in al hun wijsheid besloten dat het verstandiger was deze sportieve strijd in relatieve stilte te voeren. Vanwege het nijpende personeelstekort en het tekort aan dranghekken was het vanuit een crowd-managementperspectief onverantwoord ruchtbaarheid aan deze derby te geven. Vandaar deze schriftelijke weergave van hetgeen zich op deze woensdagavond heeft afgespeeld op het Hertogspark.

Eerdere ontmoetingen tussen de Trimmers en Hisalis, die als altijd geregisseerd wordt door zogenaamde 100% continu-coaching op de (te) hoogfrequente bandbreedte, leidden een heel enkele keer tot een teleurstelling voor de trost van Alkemade, maar veelal werden de drie punten eenvoudigweg in de spreekwoordelijke tas gestopt. Of dat op deze ietwat klamme woensdagavond ook weer het geval werd? Lees snel verder!

Waar een enkeling de thuisploeg wegens zakelijke verplichtingen ditmaal begrijpelijkerwijs niet kon bijstaan, of simpelweg de voorkeur gaf aan een schaal bruin fruit en een glas gerstenat om de behaalde commerciële successen van die dag te vieren, togen de trimmers met 12 mensen sterk het veld op. Voor enkele van de Trimmers een debuut op de volle 60 bij 90 meter; om agorafobie op een beslissend spelmoment te voorkomen werd daarom aan hen voorafgaand aan de pot een korte rondleiding op de 5.400m2 metende mat gegeven. Nadat iedereen zich thuisvoelde en een positie toegewezen had gekregen kon de derby starten.

Direct na het fluitsignaal ontbrandde de sportieve strijd, waarbij de thuisploeg liet zien dat de punten haar toebehoorden. Soeverein werd de bal al rondspelend naar de voorste linies gebracht en werd menige bijna kans gecreëerd. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de inspanningen van de Trimmers de eerste twee kwarten verassend ineffectief waren. Tot het deleten van de brilstand is het de eerste helft niet gekomen, iets waar de keeper van Hisalis een grote rol in speelde.

Tijdens de rust werd dan ook besloten om in de derde kwart volledig in te zetten op de aanval, met het risico dat een counter van de bezoekers roet in het eten zouden kunnen gooien. Maar dan zie je weer dat de Trimmers niet slechts maar wat roepen zoals je vaak ziet bij jeugdige overmoed, neen, met de vastberadenheid die je alleen bij 35-plussers ziet werd de 23-meter lijn van Hislalis beslecht. De verdediging werd heeeeleeemaal zoek gelopen. En dan die climax; na twee, drie of vier rebounds werd de doellijn te lange leste gepasseerd door een hoog-afketsende rebound van de keeper binnen te tikken. Het zou fantastisch zijn geweest als dat de eindstand zou zijn geworden. In de vierde kwart bleek dat de (te) korte rust na het derde kwart het zuurstoftekort dat door de eerdere krachtsinspanning opgelopen was niet voldoende was aangevuld. Langzaamaan kreeg Hisalis meer kansen, waarbij ze steeds frequenter door de verdedigende linies brak. Keer op keer redde de uitblinkende keeper, tot dat ene beslissende moment. Een Van Persie look-alike besloot dat er toch heus Hansaplast moest zijn en met een ongekende snoekduik tipte de Hisalis-held de bal achter de doellijn. Met knieën zo rood als zijn shirt laafde hij zich aan de felicitaties van zowel zijn eigen ploeg als van de -met de olympische gedachte grootgebrachte- Trimmers. En dat was ook de eindstand: 1-1

Niet onvermeld kan blijven dat de wedstrijd buitengewoon sportief verliep, niet in de laatste plaats door de uitmuntende arbitrage, die heus werd uitgetest om een thuisvoordeel aan de Trimmers te gunnen, tot in de derde helft volkomen professioneel, onafhankelijk en onpartijdig bleef. Grote klasse! 
Het verdere verloop van de derde helft? Tja, dan had je toch echt zelf moeten komen kijken naar deze pot!

Afsluitend: mocht dit relaas van deze ‘gewoon een dag van een Trimmer’ je aanspreken, zo niet inspireren? Weet dat we altijd op zoek zijn naar vrouwen en mannen die zichzelf ook overschatten. Geen zorgen: ook wij lopen dan op de donderdag en vrijdag allemaal krom van de spierpijn als we dit soort revival momenten pakken. Maar dat weerhoudt ons er niet van elke woensdag van 20.00-21.30 uur die stick weer op te pakken. Je bent van harte welkom het ook eens te komen proberen!