Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Hockey twee daagse!

Nieuws afbeelding 5-7-2021

Vrijdag 25 juni om 16.00 uur verzamelde meer dan 50 kinderen zich voor de start van de hockey twee daagse. Bij aankomst werden de kinderen in teams verdeeld. De teams waren Nederland, Duitsland, Finland, Spanje, Zweden, Italië en Frankrijk.

Als eerste onderdeel op het programma stond tie dye-en. Een bandana verven in de kleuren van het land. Ook kregen de kinderen uitleg over de opdrachtenkaart.

Tijdens de twee daagse konden de teams muntjes verdienen. Bij vijf muntjes kregen ze een sticker. Wie aan het einde van het weekend de meeste stickers zou hebben mocht zich de winnaar noemen.

Toen iedereen klaar was met verven gingen een aantal teams druk aan de slag met de opdrachten. Een paar voorbeelden van de opdrachten zijn: klim allemaal in een boom, loop een uur op twee verschillende schoenen en laat vijf mensen schrikken.

Het eerste grote spel was ‘spons, water, vuur’. Op een papiertje stond een afbeelden van een spons, water of vuur. Het vuur verbrandt de spons, het water dooft het vuur en de spons neemt het water op. Zo moesten ze elkaar tikken en wie welke afbeelding had bepaalde wie de kaartjes won.

Ondertussen werd in de keuken hard gewerkt aan de macaroni die op het menu stond. Dit heeft iedereen goed gesmaakt.

Na het eten hebben we vossenjacht gedaan in de wijk. De teams moesten op zoek naar 8 vossen. De eerste teams waren met een uur al weer terug.

De jongste leden werden om 21.00 uur opgehaald. Voor de D meiden ging de avond nog even door met een spooktocht.

Ondanks de regen kunnen we terug kijken op een leuke eerste dag.

Op zaterdagochtend stonden de meeste leden er alweer om 9.00 uur omdat de geplande wedstrijden allemaal om 9.30 uur thuis gespeeld werden. Het was leuk om vier teams zo tegelijkertijd te zien spelen. Vele ouders waren er ook weer bij nu de coronamaatregelen het weer toelieten dat er publiek aanwezig was.

Na wat fruit en limonade stond het volgende spel op het programma "de kleurencode”.

Aan de hand van kleuren op houtenbordjes moesten de teams een cijfercode achterhalen. Fanatiek rende iedereen over het terrein om de bordjes te vinden.

Na een broodje knakworst was iedereen klaar voor de Hollandse spelletjes. Onderdelen waren skippybal als groep, twister, buikglijbaan, zaklopen, touwtrekken, water/sponsspel, ballon hooghouden met rietjes en natuurlijk de stormbaan.

De kinderen deden fanatiek mee en probeerde zoveel mogelijk muntjes te verzamelen.

Iedereen kreeg wel weer honger na al die spelletjes. En gelukkig kwam er een frietkraam het terrein op rijden. Alle kinderen mochten zelf patat en een snack gaan bestellen.

We sloten de twee daagse af met het bedenken, oefenen van een tiktok dansje. Na het voorbereiden mochten alle teams hun optreden aan de andere teams laten zien.

Ondertussen kwamen de ouders aan en konden die hier nog even van meegenieten.

Na al het danstalent kwamen we aan bij het bekend maken van het winnende team. Finland had de meeste stickers verdiend tijdens de twee daagse en werd uitgeroepen tot winnaar.

Finland bestond uit Lina, Lana, Isa, Lynn, Ellis, Cateau en Tess.

Alle deelnemers kregen nog een armbandje als aandenken aan de hockey twee daagse.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde twee daagse. We willen iedereen die zich hiervoor heeft ingezet bedanken voor hun medewerking. De mensen die de teams hebben begeleid, ouders die hebben geholpen, en de oudere leden die als vos en spoken hebben rond gelopen.

Maar natuurlijk willen we ook alle kinderen bedanken voor hun aanwezigheid en vooral hun gezelligheid.