Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Scheidsrechters

Scheidsrechters update

Nieuws afbeelding 30-9-2020

Scheidsrechters 

 

Een nieuw seizoen, nieuwe regels, oude afspraken en de opfris- en scheidsrechterscursus 


Fluitjes achter de bar – Covid 19 

Tot voor kort lagen er altijd reservefluitjes achter de bar. In de huidige coronatijd vinden wij dat niet verantwoord. Daarom hebben we de fluitjes (tijdelijk) weggehaald. Je hebt wel de mogelijkheid om achter de bar een fluitje te kopen, maar het is natuurlijk beter om je eigen fluitje mee te nemen. 

 

Scheidsrechterscursus 

Iedereen die 2e jaars C of ouder is wordt verwacht zijn of haar scheidsrechterskaart te hebben dan wel te halen. 

  • Op 14 oktober zou er een presentatie zijn in het clubhuis over de spelregels. Deze gaat niet door.

  • Daarnaast krijgen alle cursisten een inlog voor de Digitale Leeromgeving van de hockeybond. Hier kan worden geoefend met de leerstof. 

  • De KNHB heeft twee youtube afspeellijsten met daarop video’s voor veld en zaal. Als je dit hebt doorgenomen ben je helemaal klaar voor het examen wat in het voorjaar zal plaatsvinden. 

 

Jeugd- en seniorleden die nog geen kaart hebben krijgen van ons via de mail te horen dat ze worden verwacht. We willen heel graag dat de ouders van het meisjes C- en D-team de cursus volgen dus ook jullie krijgen een mail met de uitnodiging hiervoor. 

 

Nieuwe regels 

Onder de volgende link: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/alles-over-de-spelregels#briefings-clubscheidsrechters-en-cs kan je de afspraken-CS-2020-2021 selecteren. 

 

Hier vind je oa 

  • De nieuwe spelregel mbt groene kaart voor een teambegeleider: 2 minuten niet coachen en het team speelt tijdelijk met 1 speler minder. 

  • De wedstrijden duren 4 x 17 ½ minuutNa 1e en 3e kwart een pauze van 2 minuten en de rust tussen het 2e en 3e kwart duurt 5 minuten of zoveel langer als het sproeiprogramma duurt. 

  • Er zijn een paar kleine wijzigingen mbt de strafcorner en het nemen van vrije slagen in de cirkel. 

  • En voor de senioren: de scoop wordt in 3 fases uitgelegd.  

 

Wil je je verdiepen in alle geldende regels voor veldhockey? Die vind je in onderstaande link: 

 

De spelregels voor 3-tallen vind je hier: 

 

Hier vind je de spelregels voor 6-tallen: 

 

En dit zijn de regels voor 8-tallen: 

 

Spelregelavond voor ouders en opfriscursus voor scheidsen 

Op donderdag 24 september is er een bijeenkomst geweest waar de spelregels voor de jongste jeugd werden uitgelegd aan de ouders. Het ging om de spelregels voor de 3-, 6- en 8-tallen. 

Ook zijn er twee opfris-avonden geweest waarbij de spelregels voor de 11-tallen weer even werden doorgenomen voor diegenen die hun kaart al hebben.  

 

Wie fluit wie? 

De jongste jeugd wordt door de ouders gefloten, dit is verplicht gesteld door de hockeybond. 

Senioren fluiten elkaar onderling. 

Senioren fluiten Meisjes A. 

Meisjes A fluiten de C- en D-teams. 

 

De scheidsrechterscommissie maakt de indeling waarbij er zoveel mogelijk rekening mee wordt gehouden dat de te fluiten en wedstrijd aansluit op de te spelen wedstrijd.  

 

Fluitjes achter de bar – Covid 19 

Tot voor kort lagen er altijd reservefluitjes achter de bar. In de huidige coronatijd vinden wij dat niet verantwoord. Daarom hebben we de fluitjes (tijdelijk) weggehaald. Je hebt wel de mogelijkheid om achter de bar een fluitje te kopen, maar het is natuurlijk beter om je eigen fluitje mee te nemen. 

 

Neem je fluitbeurt serieus 

Het is misschien een open deur maar wij vinden het erg belangrijk en daarom willen we je er graag wijzen op een paar basisregels: 

  • Als je bent ingedeeld om te fluiten dan moet je je 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd melden aan de bar. 

  • Als je niet kan dan zorg je zelf voor vervanging, de scheidsrechterscommissie doet dit niet. 

  • Als je moet fluiten, doe dit dan serieus, net zoals je graag zou willen dat jouw wedstrijd wordt gefloten. 

 

Ouders langs de lijn 

Onze jeugd- en onze seniorenfluiters zijn géén bondsscheidsrechters. Het zijn jongens en meisjes die niet veel ervaring hebben. Sommigen hebben talent, anderen niet. Sommigen vinden het leuk, anderen niet. Misschien doen ze het fantastisch en misschien gaat het wat minder maar ze doen echt hun best! Ze staan er wel om de wedstrijd van jouw kind te fluiten. 

Er wordt langs de lijn soms heel wat naars tegen de scheids geroepen. Daar wordt een scheids alleen maar onzeker van en gaat er niet beter van fluiten. 

Wij vragen van iedereen respect en steun voor onze fluiters, ook als het wat minder gaat. Voor je iets onaardigs roept, denk dan even: zou ik dit ook roepen als het mijn zoon of dochter was die daar stond te fluiten? 

 

De scheidsrechterscommissie wenst iedereen een heel fijn seizoen toe!