Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

De kop is eraf, gezellige competitiestart senioren

Nieuws afbeelding 7-9-2020 Afgelopen zondag was het zover; na het niet afgemaakte afgelopen seizoen en een lange, maar uiterst gezellige zomerstop kon afgelopen weekend eindelijk weer worden gespeeld in competitieverband.

Dat op zich is goed nieuws, maar op de zondagen is er dit nieuwe seizoen wel wat meer veranderd. HC Alkemade mag zich dit seizoen verheugen met niet 3 maar  5 seniorenteams! We werken op de zondagen dus een serieus programma af. Bijkomend voordeel (met dank aan de TC) alle teams spelen tegelijk uit en thuis wat het een stuk gezelliger maakt. Met inachtneming uiteraard van de 1,5 meterregel was het een gezellige drukke zondag met goed hockey en klinkende resultaten.

De aftrap was voor Dames 1, die op veld 1 Zandvoort met maar liefst 14-0 naar huis stuurden. Rond 14:30 begonnen  de wedstrijden van Heren 1 en Dames 3. De Heren 1 speelden een solide pot tegen Evergreen en hadden met 11-1 winst hun Hertog Jan meer dan verdiend. Dames 3 begon moeizaam tegen Pollux, maar wist in de tweede helft de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken wat resulteerde in een 3-2 eindstand; een super knap resultaat.

Waar onze senioren op dat moment gewend waren een ereronde te lopen en de cornervlaggen direct mee naar binnen te nemen kunnen die vanaf nu nog even blijven staan. Er stonden nog twee wedstrijden op de rol!
Op veld 1 speelden Heren 2 een knappe wedstrijd tegen Scoop Delft (kennen we nog van de derde helft op de afgelopen super sunday!). Er werd met 6-0 gewonnen. Dames 2 sleepte eveneens een knappe én verdiende winst uit de strijd met de Leidse Studs: 3-0!

Een 100% score dus deze eerste zondag en ondanks de Corona perikelen een mooi voorproefje van het hockey, én de gezelligheid die ons komend seizoen te wachten staat.
Alle teams gefeliciteerd en bedankt. Tot over twee weken bij de volgende serie thuiswedstrijden.