Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

update hockeytrainingen

Nieuws afbeelding 10-5-2020

Update hockey training

Afgelopen week zijn de richtlijnen voor het buitensporten ook verruimd voor de groep van 18+. Om ieder lid de gelegenheid te geven om volgens de richtlijnen weer te hockeyen is er een aanpassing gedaan in het trainingsschema. In het kort komt het er op neer dat op de meeste dagen de teams 1 uur training zullen hebben en dat de begin-en eindtijden soms iets verschoven zijn. 

Dit schema zal per maandag 11 mei ingaan. Ook de senioren hebben toestemming gekregen van de gemeente om weer te gaan hockeyen! Vanaf nu zullen dus ook de senioren meedraaien in het nieuwe schema.  

Het opvolgen van al de maatregelen (zie hieronder) is echt belangrijk, voor jezelf en voor onze club. Wij snappen dat het ontzettend moeilijk is, en zeker niet altijd leuk. Ook kan het soms onzinnig overkomen, omdat je net nog met diezelfde persoon thuis hebt afgesproken, waar je nu afstand van moet houden. Extra lastig, dat het vaak inderdaad niet nodig is, en het risico niet bij jezelf ligt, maar ergens anders. Echter, als club, en daar hoor jij bij, zullen we ons aan alle maatregelen moeten houden. Niet alleen zoals jij persoonlijk, met risico op een boete of ziekte, maar de hele club kan gesloten worden, als de teams zich niet aan de maatregelen houden! Dus ja, we snappen dat het moeilijk is, en dat er waarschijnlijk niet onmiddellijk gevolgen zijn als je een keer geen afstand houdt, toch zijn de gevolgen te groot voor die ene keer dat het wel mis gaat. Als we merken dat een team zich niet aan de maatregelen houdt, zullen we uit voorzorg dat team uit moeten sluiten van de trainingen. Dat wil je toch niet op je geweten hebben…
Hopelijk is dit relaas voor niks, en kan iedereen met inachtneming van de maatregelen weer lekker hockeyen! Veel plezier! 

Hieronder nogmaals alle maatregelen waar we ons als club aan moeten houden: 

  • Het sportpark is niet toegankelijk voor ouders, tenzij in functie.

  • Dit betekent ook dat de spelers niet tot het veld gebracht mogen worden. We creëren drie mogelijkheden:

    • Iedereen die op de fiets komt, gebruikt het hek aan de achterzijde van het complex, en parkeert zijn fiets op het grasveld achter ons clubhuis.

    • Jeugd: lopend of met de auto, gaat via de hoofdingang, en loopt naar het clubhuis. Let op, met ROAC is afgesproken dat we rechts lopen op het pad.

    • Jongste jeugd: verzamelen bij het hek bij de hoofdingang, de trainer haalt je 5 minuten voor het begin van de training daar op.

  • Om groepsvorming te voorkomen, kom op z’n vroegst 10 minuten voor de training naar de club, en na de training vertrek je onmiddellijk weer naar huis. 

  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis! Verkouden of anderzijds zieke spelers zijn niet welkom. 

Het Hertogspark blijft overdag op slot, en wordt alleen geopend voor trainingen.
Het clubhuis blijft ook gesloten. EHBO is uiteraard bereikbaar. Kleedkamers en douches zijn ook gesloten. Ook het toilet is gesloten, voor kinderen tot en met 12 jaar is het toilet beschikbaar in geval van nood. Ga vooraf thuis naar de wc!
Let op, dit betekent ook dat je geen spullen binnen kan opbergen. Houd dus rekening met het weerbericht, je tas ligt buiten, en je kan zelf ook niet schuilen tegen de regen.

Jeugd t/m 12 jaar:
Deze groep hoeft zich niet aan de 1,5 meter te houden, en mag dus partijvormen spelen.
Materialen worden niet door spelers aangeraakt (pionnen, hesjes, doelen).
Hesjes kunnen dus niet gebruikt worden, en ballen worden alleen met sticks aangeraakt. 

Jeugd 13 t/m 18 jaar & Volwassen 18 jaar en ouder:
Ook op het veld wordt 1,5 meter afstand gehouden. Hierdoor kunnen er geen duels worden gespeeld, en dus ook geen "normale” partij en balbezit.
Materialen worden niet door spelers aangeraakt (pionnen, hesjes, doelen).
Hesjes kunnen dus niet gebruikt worden, en ballen worden alleen met sticks aangeraakt.

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws