Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Update vanuit het bestuur

Nieuws afbeelding 2-4-2020

Beste leden,

 

In onzekere tijden zoals we die nu meemaken ontstaat als vanzelf het moment van zelfreflectie en dat zorgt ervoor dat we met de neus op de feiten worden gedrukt. Op het gebied van gezin en werk is er ontzettend veel veranderd, we hebben ons heel erg moeten aanpassen. We lopen tegen grote en kleine problemen aan en met de veerkracht die we hebben proberen we moeilijke dingen om te draaien in kansen.

 

Ook voor de hockeyclub betekent dit aardig wat aanpassingen. Als gevolg van de maatregelen die deze week bekend zijn geworden, zijn er in ieder geval tot 28 april geen wedstrijden en trainingen meer. Daarnaast zijn tot 1 juni alle evenementen uitgesloten.

De KNHB werkt aan een plan om de competitie in mei/juni/juli af te ronden, hierover later meer informatie. 

 

Uiteraard is het ontzettend jammer dat er voorlopig niet meer gehockeyd kan worden maar wij krijgen ook te maken met andere gevolgen die wij op een creatieve manier moeten zien op te vangen. 

 

Wij zien gevolgen op organisatorisch en financieel gebied. Onder andere het jaarlijkse vriendentoernooi op Hemelvaartsdag, de activiteit die een groot deel van de jaarinkomsten oplevert, kan niet doorgaan. Ook de voorraad in het clubhuis kan een probleem worden als het seizoen niet wordt afgemaakt. Er vallen allerlei leuke jeugdactiviteiten weg zoals het Paastoernooi en de Jongste Jeugddag. De JAC houdt nog een slag om de arm voor wat betreft het kamp, dat in juli staat gepland.

 

Wat ons de meeste zorgen baart: onze jaarlijkse ledenwervingsactiviteiten kunnen niet doorgaan. Onder andere het Rabobank Jeugd Hockey Toernooi kan niet plaatsvinden. Dit toernooi zorgt er altijd voor dat we weer een nieuwe lijn jongste jeugd (F-jes en E-tjes) krijgen. Er zullen geen introductietrainingen zijn en de Nationale Sportweek, waar veel kinderen komen kennis maken met hockey, gaat niet door. 

Met andere woorden, al onze lijntjes om nieuwe (jongste) jeugd te werven zijn hiermee vervallen.

 

Het heeft grote gevolgen voor het voortbestaan van de club als we in september het seizoen starten zonder nieuwe aanwas (jongste) jeugd. Over dat scenario willen we liever niet nadenken.

 

Daarom hebben we een dringend verzoek aan alle leden, want we moeten op alle gebieden de zeilen bijzetten.

 

Je helpt ons ontzettend door:

·        Volgend jaar gewoon lid te blijven;

·        Vol enthousiasme mee te doen aan activiteiten die er georganiseerd worden zodra dit weer mogelijk is;

·        Mee te doen aan de zomertrainingen. Onze senioren en trimmers zijn al bekend met het zomeravondhockey. Ervan uitgaande dat we in de zomervakantie weer kunnen spelen zullen we ook voor de jeugd iedere week een training organiseren die we zo inrichten dat ze meteen introductietraining zijn. Neem dus je klasgenootjes, buurkindjes en vriendinnetjes mee. Het clubhuis zal op die avonden open zijn. Hierover communiceren we later meer.

 

Het is voor ons van overlevingsbelang dat we hier samen met jullie onze schouders onder zetten. Mogen we op jullie rekenen?