Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Wederom een superleuk zaalhockey seizoen voor de MD1!

Nieuws afbeelding 12-2-2020
Ook dit jaar zijn we weer de zaal ingegaan vanaf december tot aan nu, medio februari. Een gave en gezien het weer ook wel welkome onderbreking in het buitenhockey seizoen.  Omdat we nu de MD1 zijn, gingen zijn we gaan trainen op de maandagen onder leiding van Julia en Esmée. We trainen voor het eerst ook in de Hertogshal in Rijpwetering, waar we bij de F & E nog altijd in de Tweesprong hadden getraind. 
Onze thuiswedstrijden speelden we ook in de Hertogshal, dus dat was makkelijk.
De wedstrijden bestonden altijd uit een 3-luikje, dat wil zeggen dat we op één wedstrijddag tegen 2 tegenstanders speelden. 
Alle wedstrijden vonden plaats in het gebied van Rijpwetering naar Leiden, Delft, Den Haag en terug. Kortom, gelukkig géén hele verre uitwedstrijden. Wel zo prettig, omdat we wel op zondagmorgen moesten spelen 😉.

Uiteindelijk hebben we 6 speelrondjes gespeeld waarin we met elkaar heel snel vooruit zijn gegaan. Het hele snelle zaalhockey kent zo zijn eigen regels - en tactieken waar we even aan moesten wennen, maar éénmaal de smaak te pakken ging dit erg goed! 
We hebben dan ook kunnen genieten van flitsende aanvallen, schitterende individuele acties en ook combinaties van achter - naar voren. We hebben enorm veel doelpunten gescoord en eigenlijk niet zo heel tegendoelpunten gehad door het goede keepers- en verdedigingswerk.
Als slagroom op de taart mochten we op 19 januari in de zaal van Sportcampus Zuiderpark spelen. Dit was een ongelooflijk grote wedstrijdzaal, waar binnenkort het EK indoor voor clubteams van de vrouwen gespeeld gaat worden. Het enige wat nog ontbrak waren volle tribunes, de meiden hadden het verdiend, maar dit was ook al heel leuk!

We gaan ons nu weer langzaam voorbereiden voor het buitenseizoen, deel II, waar we natuurlijk ook weer heel veel zin in hebben!!

p.s. ook zin om een keer superleuk hockey te zien? Kom dan gerust een keer kijken bij ons!

TEAM MD1
Van boven naar onder, van links - naar rechts:
Saar, Fiene, Kate, Dione, Nova Layla
Felien, Doutzen, Evi, Sophie, Omneya, Noortje