Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Super Sunday op HCA; voor herhaling vatbaar!

Nieuws afbeelding 8-4-2019

Het kan jullie niet ontgaan zijn, op zondag 31 maart was het Super Sunday op de club en super was het! Niet in de laatste plaats door het heerlijke weer en de inzet van veel vrijwilligers en spelers.

Over het hoe en waarom is inmiddels genoeg geschreven; hieronder een verslag van een hele gezellige dag.

De aftrap van de Super Sunday was al vroeg; om 10:00 uur s ’morgens stonden maar liefst 65 kinderen te trappelen om mee te doen aan het RABO JEUGD HOCKEY TOERNOOI. Hieronder ook zo’n 40 nieuwe gezichten wat fantastisch was! Kinderen op de basisscholen in de gemeente hebben de afgelopen 3 weken clinics gehad van sportcoaches in een door hun gekozen sport. Deze clinics werden afgesloten door bovengenoemd toernooi dat HCA uiteraard mocht organiseren. Dat zo veel kinderen hebben gekozen voor de hockey is prachtig voor de sport en we hopen dat ze het naar hun zin gehad hebben bij ons. Dank voor alle vrijwilligers die vroeg uit bed moesten om de kids te begeleiden.

Na het toernooi was inmiddels gezellig druk geworden op het plein en werd het tijd de zaalkampioenen in het zonnetje te zetten. Nogmaals gefeliciteerd meiden B1, B2 en C1 met jullie sportieve prestaties! Ook dames 1 is kampioen geworden deze winter maar zij moesten nog even wachten op de huldiging; hun warming up was inmiddels in volle gang.

Op een Super Sunday is het een vereiste dat alle seniorenteams thuis spelen. En hoe goed je een dag ook kunt organiseren; helaas geldt dat niet voor de uitslagen van de wedstrijden. Onze dames 1 hebben goed gespeeld tegen IJburg maar moesten in de laatste minuten het onderspit delven: 2-3. Daarna was Heren 1 aan de beurt. In een sportieve en zeer energieke wedstrijd namen zij het op tegen Leonidas maar helaas konden ook zij de punten niet op de club houden. Eindstand 0-2 maar een mooie wedstrijd om te zien, zeker ook voor de vele junioren en ouders die na de huldiging zijn blijven kijken! Als laatste was het aan Dames twee om de eer van de dag te redden en dat deden zij met verve; met maar liefst 4-0 werd Waddinxveen verslagen.

Zo was er de hele dag wat te doen op de club. Leuk voor de teams om te spelen voor veel publiek en heel veel oude en nieuwe gezichten langs de lijn zorgden voor een perfecte sfeer. Omdat sporters nu eenmaal competitief zijn stond er de hele dag ook een snelheidsmeter opgesteld op veld 2. Wie o wie kan het hardste slaan? Leuk om te zien dat dit voor zowel jong als oud enorm interessant is en zijn dan ook vele ballen geslagen zondag. Clubkampioen tot nog toe is Tim B met een formidabele klap van 106 km/pu!

Een speciaal woord van dank aan de Clubhuiscommissie die deze zondag alle bardiensten heeft overgenomen en de hele dag hapjes en drankjes klaar paraat had! Na alle wedstrijden was het heerlijk nagenieten in het zonnetje en wachten op een overheerlijk buffet, verzorgd door de Vergulde Vos. Daarna is naar verluid het feest nog tot in de late uurtjes voortgezet zoals het hoort!

We kijken terug op Super Sunday met een super tevreden gevoel. Intensief maar wel ontzettendgezellig waarbij het mooi is om te zien dat junioren en senioren, ouders en oud-leden, vrienden en bekenden allemaal door elkaar heen een mooie hockey-dag hebben genoten.

Super Sunday was super, en die we gaan zeker nog terugzien de komende tijd!