Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Senioren

Alkemade Dames 1 verrassend kampioen in de zaal

Nieuws afbeelding 15-2-2019

Alkemade Dames 1 verrassend kampioen in de zaal

Zondagavond 3 februari hadden de dames van Hockey club Alkemade Dames 1 alles nog in eigen hand. Bij twee winstpartijen zouden de dames bovenaan eindigen in de derde klasse. Concurrent Roomburg speelde in een andere zaal ook twee wedstrijden. Met een punt verschil tussen de beide ploegen zat er behoorlijk was de sfeer behoorlijk gespannen. Dit resulteerde erin dat Alkemade niet haar beste spel liet zien en in de eerste wedstrijd werd overklast door Forescate. De tweede wedstrijd kwamen de dames van Alkemade helemaal niet meer in hun spel en helaas werd ook die wedstrijd verloren. 

Gelukkig kwam al snel het nieuws binnen dat ook Roomburg, dat niet het eigen team maar de MA1 had opgesteld, allebei de wedstrijden had verloren. Dit betekende dat Alkemade toch nog kampioen zou zijn. 
Echter, toen de dames van Alkemade met de prosecco in de hand een feestje aan het vieren waren onder de douche kwam het nieuws binnen dat Roomburg de laatste wedstrijd tegen Catwijck niet verloren zou hebben maar gelijk zou hebben gespeeld met 3-3. De verwarring was groot. Snel werd er contact gezocht met speelsters van Catwijck. Wat bleek, er was onenigheid tussen de scheidsrechters van Catwijck en Roomburg over het toekennen van een doelpunt, waardoor de scheidsrechter van Roomburg een afgekeurd doelpunt uiteindelijk toch op het wedstrijdformulier heeft ingevuld. Na heel wat gesteggel met de bond kwam donderdag 14 februari dan eindelijk het verlossende bericht dat de stand van Catwijck – Roomburg 3-2 was en Alkemade na een intens maar mooi seizoen bovenaan eindigt. 

Waar de dames voor de start van het zaalseizoen zelf dachten om degradatie te gaan spelen, hebben ze iedereen, maar vooral zichzelf, verbaasd door bovenaan de eindigen. Met deze prestatie hebben de dames van Alkemade laten zien hoe veerkrachtig zij zijn en dat je met hard werken en een juiste instelling alles kunt bereiken. Op naar de tweede klasse volgend seizoen!