Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

mC1 Ongeslagen kampioen!!

Nieuws afbeelding 3-6-2018

Afgelopen zaterdag kon het gebeuren dat de MC1 ongeslagenkampioen kon worden in de veldcompetitie. Maar dan moest er nog wel even van de nummer 2 Forescate gewonnen worden. Thuis was er  in de koude vrieskou maar net 2-0 geworden, dus zeker geen gemakkelijke opgave. Helaas was Ris van der Meer geblesseerd, maar ze kwam uiteraard wel haar teamgenoten aanmoedigen. Klasse Ris!

 

De meiden begonnen sterk met meerdere strafcorners, maar uiteindelijk was het Forescate die toch de 1- 0 op het bord zetten. Alkemade liet het er niet bij zitten en via een briljante aanval over links via Ris "koekie”, Jinte en Heleen kon Lisanne de 1-1 binnen tikken.Wij kregen de overhand en bij een snelle uitbraak via Jackie kon Lisanne ook de 1-2 binnen slaan. Als Forescate dan toch gevaarlijk werd dan was daar de verdediging met Tessa en Lieke onder leiding van Nienke en Merel onderschepte bijna uitbraak als een echte stofzuiger. Op het middenveld verdeelde Lana de ballen en via de zijkanten waar Isa, Jinte en Ris "koekie” liepen konden wij steeds de buitenspeelsters Jackie, Meike en Heleen bereiken. En bij de paar ballen die Forescate op doel schoot vonden zij Manou op hun weg, die vandaag in haar laatste wedstrijd een paar mooie reddingen verrichten.

In de 2helft hetzelfde beeld, maar er werd helaas niet meer gescoord. Met dit resultaat waren de meiden ongeslagen kampioen met een doelsaldo van +60. Dit is natuurlijk niet vanzelf gegaan; de meiden kwamen trouw naar de uitstekende trainingen van Ike en Sarah, die ze dit jaar weer veel bijgebracht hebben.

Verder mogen wij onze sponsor "Kubox” niet vergeten voor de mooie shirts waar wij dit jaar weer in mochten spelen.

Al met al wederom een topseizoen, omdat alle meiden ook al zaalkampioen geworden zijn!

De komende weken staan er nog een paar leuke afsluitingen op het programma en dan op naar het seizoen 2018-2019!

Floris van der Hulst

Bijlage