Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Kampioenschap met nare bijsmaak voor HCA mD1

Nieuws afbeelding 21-2-2018 Het beloofde een spannende ochtend te worden voor de meiden van de MD1. Zouden ze zaalkampioen worden? Volgens de berekeningen was die kans erg groot, maar theoretisch kon het nog mis gaan....

In opperbeste stemming verzamelden we zondag op het parkeerterrein bij HCA. De meiden hadden er zin in, want ja, wanneer wordt nu kampioen? Niet elke dag natuurlijk! De opkomst was groot want er waren ook veel fans gekomen om het team aan te moedigen. Om 9.10 vertrokken we naar Den Haag naar sporthal Overbosch. Vandaag speelde HCA tegen MD10 Klein Zwitserland en tegen HDM D9.

In de eerste wedstrijd tegen Klein Zwitserland gingen de meiden goed van start. Ze wisten elkaar goed te vinden en er werd goed druk uitgeoefend. Het bleef in eerste instantie 0-0.
Na circa 10 minuten ging het fout. Een van onze speelsters  kreeg een hockeystick tegen haar mond.  De wedstrijd moest worden stilgelegd. Het was foute boel. 112 werd gebeld en Jesselynn moest naar het ziekenhuis.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan, werd de wedstrijd uiteindelijk hervat. Zichtbaar aangeslagen stonden de meiden weer op hun posities.  Het eerste doelpunt werd gemaakt door HCA. Deze is voor jou Jesselynn! Daarna volgde 1-1. Dat lieten de meiden niet op zich zitten. Ze persten er nog 2e doelpunt uit.  En zo eindigde deze bizarre wedstrijd in een 2-1 overwinning voor HCA.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen D9 van HDM. 
Nog één wedstrijd te gaan... Zouden ze deze ook kunnen winnen? HCA ging meteen van goed van start. Er waren een paar mooie aanvallen. HCA scoort. Er werd druk uitgeoefend. De meiden bleven jagen.  Er volgde een tweede doelpunt. De meiden hebben ondanks alles de wedstrijd tot een goed einde gebracht. Doordat de 1e wedstrijd uitliep werd uiteindelijk, met  nog 2:12 min. op de klok de wedstrijd afgefloten. De tijd zat er op! De wedstrijd eindigde in 4-0 voor HCA. 

MD1 is zaalkampioen!

Jesselynn is inmiddels geopereerd en zal de komende weken thuis moeten herstellen
Dikke kus van ons allemaal en heel veel sterkte met je herstel!
 
Coach Chantalle

Bijlage