Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

HC Alkemade JB1 - een bijzonder team!

Nieuws afbeelding 13-12-2017

Het JB1 team van HC Alkemade is dit seizoen weer goed op dreef. Ze vallen op - niet alleen omdat zij sinds kort blitse nieuwe teamjassen hebben– maar ook omdat zij het enige jongens team zijn bij HC Alkemade. Een team dat constant goed presteert. De JB1 is als 1euit de voorcompetitie gekomen en staat nu ook vooraan in hun klasse voor de winterstop. Een sterk  team maar misschien als jongens team wel de laatste der Mohikanen  bij Alkemade……

Sportief en hecht, dat typeert de JB1 die nu 2e jaars B spelen. De meerderheid van de jongens zit sinds de E bij elkaar in het team. Evenals hun coach Maarten Camfferman, die vanaf het begin het team coacht en de laatste seizoenen het coachen deelt met Leon Veefkind. De vaste trainers zijn Daan Vessies en Tim Haasnoot, beiden spelers van de Heren 1. De team manager is Belinda Cassaigne. De JB1 heeft over de laatste jaren een klein aantal wisselingen  van spelers gehad, die met hockeyen startte of stopte, maar het gros van de jongens speelt al jaren samen in het team, wat er voor zorgt dat zij goed op elkaar ingespeeld zijn. Sinds twee seizoenen, is deze spelersgroep het enige jongens team bij HC Alkemade. Destijds was er ook nog een tweedejaars E team , maar toen daarvan een aantal spelers  stopte, was het niet meer mogelijk om een D team te vormen en gingen de overige spelers weg bij HC Alkemade. Op dit moment  zijn er geen nieuwe jongens bij de jeugd.  Het ziet er helaas naar uit dat de jongens B1 – in ieder geval voorlopig – de laatste lichting jongens is bij Alkemade.  Voor de sportiviteit en de prestaties is van JB1 is het geen probleem; het  team bestaat uit 15 spelers en heeft dan ook meestal genoeg wissels, vertelt coach Maarten.  Naast het sportieve, is er ook het sociale aspect van de club.  Maarten: ‘Natuurlijk zou het leuker zijn als er meer balans zou zijn tussen jongens en meisjes op de club’.


Voor de zaalcompetitie zijn er twee teams van 7 en 8 spelers gevormd en zijn er afspraken gemaakt dat spelers over en weer bij elkaar gaan invallen zodat er minstens een paar wissels zijn. ‘Dat is goed gelukt omdat de jongens heel graag willen spelen en sterk gemotiveerd zijn om met z’n allen 2 teams te vormen,’ vertelt Maarten. Samen met de jongens is er een strak schema gemaakt.

Ondertussen zijn de spelers van de JB1 ook actief als scheidsrechter  en trainer voor andere teams, zoals dat gaat als je op B niveau speelt. Aan betrokkenheid, geen gebrek. ‘Dat is ook een belangrijk aspect van het deel uit maken van een sportvereniging,’ zegt Maarten. Je bent er niet alleen voor je eigen team, maar ook voor de hele club.  

Kijk naar de foto en je ziet de spelers van JB1 in hun nieuwe blitse teamjasjes : Jeffrey van den Berg, Maurits Camfferman , Robert Cassaigne,Doede Hoffmans, Twan van der Hoorn, Vick de Jong, Rens de Lange, Sam Lemmers, Roel Pennings,  Theun Rietbroek, Chris Roggeveen, Brett Veefkind,  Aaron Versteeg, Jens Versteege en  Tom Wolfers

 

Bijlage