Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Meisjes D1 weer in de race voor de koppositie

Nieuws afbeelding 9-4-2016

Vandaag zaterdag 9 april stond er voor de MD1 een belangrijke wedstrijd tegen de huidige koploper Rijswijk op het programma.

De uitwedstrijd ging een paar maanden geleden ongelukkig met 3-2 verloren, dus winst was noodzakelijk om in de race te blijven voor de bovenste plaatsen.

Gedurende de hele week stonden de trainingen door Leanne en Bruno in het teken van de wedstrijd. Er werd scherp getraind en de meiden waren klaar voor de wedstrijd.

Met Frederique als extra wissel konden wij aan de wedstrijd beginnen. Het stond in het begin als een huis en na een mooie aanval over rechts via Jackie kon Heleen de 1-0 erin pushen.

Vlak daarna viel de 2-0 uit een strafcorner en bij vlagen zagen wij mooi hockey. Helaas moest vlak na de 2-0 Tessa met een nare enkelblessure van het veld af en moest de boel achterin enigszins worden omgegooid.

Maar daar draait dit team zijn hand niet voor om en samen bleven zij strijden, zodat wij met mede door een aantal mooie reddingen van Manou met 2-0 konden gaan rusten.

Na de rust zelfde spelbeeld als 1e helft. Alkemade bleef vol druk houden om Rijswijk. Via rechts zagen wij mooie combinaties van Femke, Merel en Jackie. Over links verliep het via Isa, Nienke en Heleen en centraal stonden Franja, Ris, Lana en Meike haar "mannetjeā€. Halverwege de 2e helft viel de bevrijdende 3-0 en leek de buit binnen. Toch zetten Rijswijk nog eenmaal aan en scoorde een mooie goal, waardoor het 3-1 werd.

Maar daar bleef het ook bij. Na wat kansen over en weer floten de scheidsrechters voor het einde en hadden wij de 3 punten binnen. Hierdoor staan wij weer gelijk met Rijswijk en zullen wij de komende wedstrijden hard aan de bak moeten om aan te blijven haken in deze titelstrijd. Dames, namens de coaches en ouders onze complimenten. Blijf spelen met het plezier wat jullie nu hebben en dan is er misschien aan het eind van de rit nog wat moois voor jullie!

Bijlage