Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

14de Rabo Jeugd Hockey Toernooi Super tof!!

Nieuws afbeelding 26-3-2016

 

Zaterdag  vond op het Hertogspark in Rijpwetering het 14de Rabo Jeugd Hockey  Toernooi plaats. Het beloofde een zonnige dag te worden en dat werd het ook. Wel met een snijdende koude wind. Dat drukte de pret niet.

In de ochtend kwamen 50 kinderen van de basisscholen van Kaag en Braassem met hun ouders naar HC Alkemade. Zij werden ontvangen door ouders/vrijwilligers van  JAC en TC en door een tiental jeugdleden in helder herkenbare  oranje Rabojacks. Voor degene die geen kniebeschermers of gebitsbeschermer hadden was er een stalletje van Rob van der Geest.  Het circuit was uitgezet.  Na een warming up met een "Klaar voor de start” dat door de luidsprekers schalde gingen de jongens en meisjes van 4-8 jaar in  kleine groepjes met een begeleider  het spelcircuit  in :  kat en muis, slalom en op de keeper slaan. Na een pauze speelden ze 3 tegen 3 partijtjes. Volop plezier!! Met een kadootje en een oorkonde gingen de kinderen tevreden naar huis. De jongens en meisjes die de smaak te pakken hebben zijn van harte welkom op de gratis introtrainingen op dinsdag om half 6. Wel even aanmelden via [email protected] . Dan zorgt de TC voor extra trainers!

In de middag was er tijd en ruimte voor de kinderen van groep 5 t/m 8,  9 teams met bijzondere namen en uitdossingen , gaven acte de presence. Marijn zorgde voor een warming up met volop muziek. Elk team was een mix van kinderen die al lid zijn van HC Alkemade en al behoorlijk vaardig zijn met de hockeystick  met kinderen die dat nog niet zijn. Dat gaf mooie en soms zelfs heel spannende wedstrijdjes. De grote winnaar was het team van de Kinderbrug groep 8 met de naam de ‘’Paaskuikens’’! Tussen de wedstrijdjes door was er een shoot out op een ervaren keeper. Deze werd gewonnen door het team de ‘’Guppies’’. De prijs voor leukste naam werd gewonnen door de ‘’getikte Paaseieren’’ en  die voor de leukste outfit door de ‘’tropische Paaseieren’’. Het was een vrolijke gezellige dag op HC Alkemade. En voor wie nog meer wil hockeyen is er de gratis introtraining op dinsdag ( wel aanmelden, zie website)  en op 16 april staat HC Alkemade met een doel op het Noordplein.

In de middag zijn er foto's gemaakt door Leon Veefkind. Deze staan op de website onder het kopje foto's. Foto's van een stralende hockeydag!!