Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Eerste Hulp verlenen

Nieuws afbeelding 10-4-2015

Het gebeurt regelmatig op het hockeyveld. Iemand gaat hinkend van de pijn het veld af. Dan wordt er direct door een omstander ijs gehaald. Maar wat kun je vervolgens nog doen ............een drukverband aanleggen, zoals je ziet op de foto. Het tiental aanwezige trainers en ouders kan het nu. 

Vanavond hield Bram van Dijk, vader van Didi , in het clubhuis een boeiende workshop EHBO. Of je nu wel of geen voorkennis had, het was interessant en werd leuk gebracht met anekdotes, filmpjes, beelden en verbandmiddelen en torso's. Ieder kon zijn/haar ervaringen delen en vragen werden beantwoord.

Wat kan er veel gebeuren op het hockeyveld!  We vragen er niet om:  een kneuzing, spierscheuring, verzwikking, botbreuk, (kruis)bandletsel maar het is goed om aanwijzingen te herkennen, om enigszins te kunnen begrijpen wat er aan de hand kan zijn en wat je dan het beste kan doen of juist niet mag doen. Het kwam allemaal aan bod. Tot slot oefenden we het reanimeren en het gebruik van de AED.

Voor de volledigheid. Bij een levensbedreigende situatie en bij ernstige twijfel bel je 112. Anders bel je 0900-5138039 = huisartsenpost Rijnland of LUMC. Is er sprake van een hoofdletsel en wil je weten hoe je dan handelt. Kijk dan naar deze link!  http://www.knhb.nl/clubs/verenigings-+ondersteuning/veiligheid/medisch/DU22347_App+om+hoofdletsel+tijdens+sporten+tijdig+te+signaleren.aspx