Nieuwsbericht
headernew2.jpg headernew2_3.jpg header_heren1_2.jpg
Website

Alkemade Jongens A Zaalkampioen

Nieuws afbeelding 7-2-2015

Zaterdag 7 februari. Het is een datum die al lang met grote rode letters geblokt stond in de agenda’s van de grote schare aanhangers van Alkemade’s gelegenheidsteam: Jongens A zaal. Gelegenheidsteam, omdat 90% van het team de rest van het seizoen niet hockeyt. Zonder trainer, zonder coach, maar de mannen staan er ieder jaar weer.

Des te knapper is het dus dat ze ook ieder jaar weer goed presteren. Ook dit jaar zijn ze in de race voor het kampioenschap. Maar alles hing af van deze laatste wedstrijddag. Alkemade bovenaan, met slechts één punt voorsprong op Alphen. De eerste wedstrijd was meteen tegen Alphen, dat daarvoor al gewonnen had van HGC. Bij winst zou Alkemade dus direct kampioen zijn, bij een gelijkspel moest het daarna winnen van HGC.

Alles wees erop dat het een zinderende strijd zou worden. De vorige confrontatie tussen de beide teams, pas een week geleden, was geëindigd in een nipte overwinning voor de Alphenaren. Het beginsignaal klonk, en de strijd barstte direct in volle hevigheid los. Het was hard tegen hard, erop of eronder, de dood of de gladiolen.

Al gauw maakte Alkemade de 1-0. De vreugde bij de in grote getalen meegereisde supporters was oorverdovend. Niet lang daarna kwam Alphen terug naar 1-1. De frustraties aan beide zijden waren aanzienlijk, het was aan alles te merken dat er veel op het spel stond.

Geen van beide teams slaagde er echt in een veldoverwicht te behouden, het spel ging constant op en neer. Kansen over en weer, maar door sterk keeperswerk bleven beide doelen een tijdje schoon. Totdat Alkemade met een aantal weergaloze combinaties dwars door de linies van Alphen wist te dringen. 2-1, en kort daarop zelfs 3-1! De buit leek binnen, maar met nog een paar minuten op de klok wist Alphen iets terug te doen: 3-2. De spanning was om te snijden. Iedere kans kon beslissend zijn. Alphen wisselde hun keeper voor een veldspeler om meer druk op het Alkemadese doel uit te oefenen. Alkemade hield de gelederen potdicht, en wist er zelfs nog een aantal keer met een counter uit te komen. Alphen werd nog een paar keer gevaarlijk, onder andere met strafcorners. Maar op soms miraculeuze wijze ging er geen doelpunt meer in.

Uiteindelijk klonk de verlossende zoemer. Alkemade mocht nog een strafcorner nemen, maar het was al niet meer belangrijk. Het kampioenschap was binnen!